Bästa mobila kameran

Icke tåliga mobiltelefoner

Idag byter man ju mobil oftare än man byter kläder nästan och det blir bli lite tröttsamt. Vi vill ju att mobilen ska vara snygg, hjälpsam, enkel att använda och såklart tålig. Det mest populära idag är att göra de vattentåliga, vilket kanske egentligen inte fyller en så stor funktion eftersom man sällan badar eller snackar i telefon i duschen. Kan dock vara bra om telefonen blir utsatt för vatten eller vätska på annat sätt. En besudlad skärm är inte sällan skådad på dagens telefoner heller. Minsta lilla stöt och framför allt om man tappar den så kan skärmen gå i krasch på en gång. Då kommer man osökt att tänka på sin gamla Nokia 3310 som var som en kloss som inte kunde rubbas. Du kunde till och med i vissa fall glömma den i byxorna i tvättmaskinen och den funkade efteråt.

Även kameran kan gå sönder på våra moderna mobiler då dom sitter på baksidan och är ganska utsatta speciellt om man inte har något extraskydd på mobilen som ett mobilskal men som tur är går det att laga dom flesta komponenterna i utvalda reparationsverkstäder. Det enklaste är att göra en sökning på google efter det man vill laga tillsammans med modellen man vill få lagad som exempelvis laga kamera iphone xr så får man upp många olika ställer att lämna in telefonen på. Om man vill lämna in den där man befinner sig lägger man till staden eller platsen i sökningen för man vill inte åka till malmö om man befinner sig i stockholm.

Systemkamera och mobilkamera

När det kommer till kameror så har systemkameran och kompaktkamerorna länge regerat marknaden med tanke på hur bra bilder de faktiskt tar. Nu har dock kamerorna på telefonerna kommit upp sig och snackat om megapixlar har försvunnit. Idag handlar det om andra saker för att få köparen att välja just din mobil och på det sättet en bättre kamera. För den som gillar att fotografera och gärna vill ha med sig kameran vart den än går så är ju mobilkamerorna att föredra. Om man jämför till exempel de största mobilerna på marknaden så är ofta skillnaderna ganska stora med hur man kan fotografera och huruvida kameran kan kalibrera sig efter dåligt motljus eller liknande. Då finns det några saker man kan se över för att vara på den säkra sidan:

  • Tar kameran bilder i HDR?
  • Hur bra bländare har kameran?
  • Hur snabba blir bilderna?
  • Kan du ställa in ISO-tal själv?

Alla dessa punkter handlar mer om hur bra kameran är än hur många megapixlar den innehåller. Faktum är att ju mer manuell kameran kan vara desto bättre bilder kan du ta.  Å andra sidan måste man lära sig lite om hur man tar bilder och vad alla inställningar står för.