Skydda din ömtåliga mobiltelefon

Som vi skrev om i vårt tidigare inlägg så är dagens smartphones ganska ömtåliga och framförallt beror det på att hela framsidan består av en skärm som har en yta gjord av glas. Och som dom flesta säkert vet så kan glas vara ganska ömtåligt om det utsätts för yttre påverkan exempelvis om du tappar telefonen i marken eller råkar slå i den i ett vasst hörn.

Vad ska man så göra för att slippa dessa tråkiga skador på sin smartphone som i många fall är en rejäl investering och som är tänkt att hålla i flera år? Ett sätt är att förse den med ett mobilskal som skyddar runt om alla sidor på telefonen förutom framsidan. Det finns ett enormt utbud av olika tillbehör för våra smartphones och väldigt många av dessa är avsedda för att skydda.

Efter intåget av iPhone 2007 har en helt ny bransch växt fram i mobiltillbehören och den har blivit enorm och enligt en undersökning omsatte försäljningen under 2018 otroliga 224 miljarder dollar om man räknar in alla typer av tillbehör som skydd, laddare, minneskort och hörlurar för att ge några exempel. Den enskilt största kategorin av tillbehör är inte skal och skydd utan hörlurar som står för den största delen av försäljningen och där kan vi stoltsera med Sudio som är ett svenskt märke som har fått internationell uppmärksamhet.

Vi har även flera svenska märken när det kommer till mobilskydd som har vunnit stor internationell uppmärksamhet så är det iDeal of Sweden som från starten 2012 i Norrköping omsätter nästa i dagsläget en halv miljard.

I filmen nedan har SquareTrade som försäkrar mobiltelefoner gjort ett test på hur tåligt Samsung Galaxy S8 är: